Recepty:
Krowki:
POTREBNÉ PRÍSADY
Ingredience: 800-1000 g kryštáľového cukru (podla sladkosti), 2 balíčky vanilínového cukru, 2 dl mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko (Salko), 250g plnotučné sušené mlieko, 1 stužený tuk (Cera).
POSTUP PRÍPRAVY
Príprava:
Do hrnca, ktorý nepripaluje dáme cukor,vanilku,mlieko a salko. Túto zmes za stáleho miešania varíme 45 minút. Po odstavení pridáme stužený tuk, premiešame a do mierne vychladenej zmesy pridáme sušené mlieko. Sušeného mlieka dávame toľko, pokiaľ masa nie je tažšie miešateľná (asi polovica 250g sáčiku) Masu vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Nakrájame na kúsky.
zdroj: https://www.mimibazar.sk/
Kokosová roláda:
Ingrediencie
250 g stuženého tuku
200 g práškového cukru
1 BB puding
3 polievková lyžica kakaa
1 vajce
125 g kokosu
1 vanilkový cukor
2 lyžička rumu
Postup:
Z polovice stuženého tuku, polovice práškového cukru, BB pudingu, kakaa a vajíčka urobíme tmavé cesto. Z druhej polovice tuku, cukru, kokosu, vanilkového cukru a rumu urobíme svetlé cesto. Tmavé cesto rozotrieme na alobal, naň natrieme svetlé cesto a popritláčame ho. Potom pomaly skrútime roládu a dáme ju chladu stuhnúť.
Zdroj: https://receptar.zena.atlas.sk/
Karamelový koktail:
Mexické rezne:
600 g bravčového mäsa zo stehna
soľ
horčica
50 g údeného syra
100 g strúhanky
4 bielky
1 lyžica Solamylu
tuk na vyprážanie
Postup
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, natrieme horčicou a necháme chvíľu postáť. Postrúhaný syr zmiešame so strúhankou a v tejto zmesi obalíme rezne. Z bielkov ušľaháme redší sneh a zmiešame ho so Solamylom. Obalené rezne namáčame do snehového cestíčka a vyprážame vo väčšom množstve tuku z obidvoch strán