Recepty:

Krowki:

 

POTREBNÉ PRÍSADY

Ingredience: 800-1000 g kryštáľového cukru (podla sladkosti), 2 balíčky vanilínového cukru, 2 dl mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko (Salko), 250g plnotučné sušené mlieko, 1 stužený tuk (Cera).

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:
Do hrnca, ktorý nepripaluje dáme cukor,vanilku,mlieko a salko. Túto zmes za stáleho miešania varíme 45 minút. Po odstavení pridáme stužený tuk, premiešame a do mierne vychladenej zmesy pridáme sušené mlieko. Sušeného mlieka dávame toľko, pokiaľ masa nie je tažšie miešateľná (asi polovica 250g sáčiku) Masu vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Nakrájame na kúsky.

zdroj: https://www.mimibazar.sk/

Kokosová roláda:

 

Ingrediencie
250 g stuženého tuku
200 g práškového cukru
1 BB puding
3 polievková lyžica kakaa
1 vajce
125 g kokosu
1 vanilkový cukor
2 lyžička rumu
Postup:
Z polovice stuženého tuku, polovice práškového cukru, BB pudingu, kakaa a vajíčka urobíme tmavé cesto. Z druhej polovice tuku, cukru, kokosu, vanilkového cukru a rumu urobíme svetlé cesto. Tmavé cesto rozotrieme na alobal, naň natrieme svetlé cesto a popritláčame ho. Potom pomaly skrútime roládu a dáme ju chladu stuhnúť.

Zdroj: https://receptar.zena.atlas.sk/

Karamelový koktail:

 

  • 100g kryštálového cukru,2 dcl vody
  • 4dcl vanilkovej zmrzliny
  • 4PL vychladenej presso kávy
  • 4 dcl šľahačkovej smotany
  • 2dcl minerálky
  • nasekané mandle
  • Postup
Cukor skaramelizujeme a zalejeme vodou. Prevaríme a necháme vychladnúť. Karamel, zmrzlinu, kávu a šľahačku vlejeme do mixéra, rozmixujeme, rozdelíme do pohárov, doplníme minerálkou a ozdobíme sekanými mandľami, prípadne aj šľahačkou.  zdroj:https://receptar.zena.atlas.sk/
 

Mexické rezne:

 

600 g bravčového mäsa zo stehna
soľ
horčica
50 g údeného syra
100 g strúhanky
4 bielky
1 lyžica Solamylu
tuk na vyprážanie

Postup
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, natrieme horčicou a necháme chvíľu postáť. Postrúhaný syr zmiešame so strúhankou a v tejto zmesi obalíme rezne. Z bielkov ušľaháme redší sneh a zmiešame ho so Solamylom. Obalené rezne namáčame do snehového cestíčka a vyprážame vo väčšom množstve tuku z obidvoch strán